dimarts, 12 de febrer del 2008

Imatges que parlen...

L'associació de colors pot produir-se per analogia (similitud) amb els colors de la naturalesa, amb vivències i experiències personals... amb records, la cultura on ens desenvolupem... i tot això, des del punt de vista estètic pot transformar-se en imatges poètiques a les que podem posar "nom".

Aquestes associacions no sempre són vàlides per a tothom, els colors no tenen un significat universal!

Pensa i recorda moments de la teva vida, en els quals el color ambiental et cridés l'atenció o fos el protagonista. Fes un llistat d'aquestes situacions. Després, busca papers de colors (de revistes) que puguin representar-les!
A classe confeccionarem una catàleg de colors (amb el nom personalitzat), col·lectiu!


2 comentaris:

treze ha dit...

els colors no tindran un significat universal per separat pero la interacció entre ells SI!!!
i un color no es res sense un altre al kostat, sino perque mai es el mateix color colocat sobre fons blanc o sobre fons negre quan ni el blanc ni el negre son colors? els colors cambien i per aixo no tenen significat per ells mateixos. No us oblideu mai d'ensenyar que les convinacions de colors si que tenen significat!

Hi ha un llibre molt interessant que es diu Psicologia del color de HELLER EVA

(un antic alumne vostre!!)

Unknown ha dit...

Hola Carme! Sóc l'Anna, la filla del Ramon i la Mercè d'Arenys de Munt. He començat a estudiar a la Uab. El pare m'ha dit que li sembla que tu dónes classe per allà. Si m'ho confirmes m'agradaria fer-te una visita, que fa anys i panys que no ens veiem!